Sakarya’da 20 Bin Okul Öncesi Öğrenci, Ücretsiz Yemek Hizmetiyle Destekleniyor!

Sakarya’da 20 Bin Okul Öncesi Öğrenci, Ücretsiz Yemek Hizmetiyle Destekleniyor!
Yayınlama: 18.04.2023
84
A+
A-

Sakarya’da okul öncesi eğitime devam eden yaklaşık 20 bin öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eğitimde fırsat eşitliği politikasının bir parçası olarak her gün ücretsiz yemek hizmetinden faydalanıyor.

Sakarya’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan eğitimde fırsat eşitliği politikası sayesinde, taşımalı eğitimle okul öncesi eğitim alan yaklaşık 20 bin öğrenci her gün ücretsiz yemek hizmetinden faydalanıyor. Bu kapsamda Serdivan ilçesindeki Yazlık Anaokulu, 175 öğrencisine ücretsiz yemek hizmeti sunuyor. Yemekler, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde eğitim alan öğrenciler tarafından üretiliyor ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtılıyor.

Okul müdürü İbrahim Yılmaz, velilerin uygulamadan memnun olduğunu belirterek, yemeklerin besin değerlerinin yüksek olduğunu vurguladı. Bakanlık, ekonomik imkanları olmayan çocuklar için ayrıca her ay düzenli sosyal yardım sağlıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde üretilen yemekler, Sakarya genelinde yaklaşık 20 bin anaokulu öğrencisine ulaşıyor. Bu uygulama sayesinde öğrencilerin eğitime erişimi kolaylaşıyor ve eğitimde fırsat eşitliği politikası başarıyla uygulanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.